dimarts, 9 d’octubre del 2012

Caixa de música

Avui us presento un material que vaig crear jo a partir de la pàgina web de cançons que em sembla que ja no existeix!
Vaig fer aquest material perquè durant un curs feia una hora de suport a la setmana a P-3. En aquesta hora les mestres em van dir que els hi podia explicar un conte i cantar diferents cançons. Cada dia els hi presentava un conte en un format diferent però, quan ens posàvem a cantar cançons, de seguida em vaig donar compte que els nens/es només volien cantar Sol, solet i La lluna, la pruna. A mi aquestes dues cançons em semblen força avorrides, i vaig pensar en ensenyar-los cançons tradicionals senzilles. 

Com que ho volia fer de forma amena i no tant sistemàtica com feia l'especialista de música, vaig decidir crear la Caixa de música. En aquesta caixa hi ha unes 30 cançons tradicionals escrites en unes targetes. Cada targeta té dues cares: en una hi ha la lletra (perquè el mestre s'enrecordi) i en l'altra hi ha un dibuix que ajuda als nens/es a identificar la cançó.
El que feia jo era fer una rotllana al terra i obrir la caixa amb els alumnes. Cada dia treia 8 targetes diferents i les col·locava al terra, ensenyant els dibuixos. Aleshores, els nens que havien escoltat molt bé el conte triaven una cançó. Normalment són cançons que ja sabien o molt fàcils d'aprendre, que inclouen gestos per anar-la seguint. La cantàvem un parell de vegades i després sortia un altre nen/a i escollia una altra cançó.

D'aquesta manera eren ells mateixos que triaven les cançons que més els hi agradaven, però amb l'ajuda de la mestra aprenien cançons noves i passàvem una bona estona gaudint de la música!

Aquí us deixo amb el material per retallar i enganxar, per si algú vol fer-ho servir, i fotos de la meva caixa de música!







2 comentaris:

  1. Que xulo Ana! Nosaltres a la nostre escola també en tenim. I a més a més de vegades posem objectes, com per exemple ara posem fulles i castanyes per fer cançons de tardo. Fins i tot, a vegades posem objectes que no tenen cançons i ens n'inventem una entre tots.

    ResponElimina
  2. És una molt bona idea, gràcies per compartir-la! Ho posaré en pràctica aviat!

    ResponElimina