dissabte, 13 d’octubre del 2012

Intel·ligència emocional

Avui us presento un llibre que vaig descobrir ahir a la Casa del Llibre; es titula ACTIVITATS PER AL DESENVOLUPAMENT DE LA INTEL·LIGÈNCIA EMOCIONAL EN EL NENS (Editorial Parramón).Tal i com diuen els seus autors:

Aquest llibre és una feina de fàcil accés perquè els nens, pares i educadors puguin abordar i avançar en l'educació emocional.
Les activitats són molt fàcils de llegir, els textos estan escrits en un llenguatge clar i senzill, pel que els nens poden llegir-les i portar-les a terme ells sols. 
Quan els nens finalitzen una activitat, els pares poden ajudar a la reflexió tot revisant plegats les respostes. A més a més, les fitxes i quadres que apareixen estan pensats per que es fotocopií i es treballi en grup a l’aula. 
El contingut del llibre esta estructurat en cinc blocs de competències emocionals: 
•Autonomia emocional -->Capacitat per autogenerar les emocions adequades en un moment determinat. Això inclou una bona autoestima, actitud positiva davant la vida i responsabilitat. 
•Habilitats socioemocionals--> Capacitat per mantenir bones relacions amb els altres. 
•Consciència emocional--> Capacitat per prendre consciència de les pròpies emocions i de les dels altres. 
•Regulació emocional --> Capacitat per fer servir les emocions apropiadament. 
•Habilitats per a la vida i el benestar emocional --> Mantenir el benestar emocional en el dia a dia. 
Aquest llibre ha estat elaborat per un grup d'experts, membres del GROP, especialitzats en Educació emocional i està dedicat a nens i nenes de 6 a 12 anys, pares i educadors.

Jo crec que els dibuixos són fantàstics i les activitats que es proposen molt adequades per fer a l'aula, us el recomano molt!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada