dijous, 24 de setembre del 2015

Com escollir el nom per la classe?

A la meva escola els noms de les classes de P3 els triem les mestres abans de començar el curs, per tal d'afavorir la seva adaptació i que ja se sentin part d'un grup des del primer dia d'escola.

En canvi, a P4 i P5 són els propis alumnes els qui escullen un nom per la seva classe. Els nens i nenes ja es coneixen i se senten amb confiança per triar un bon nom que els acompanyarà tot el curs i, a més, ens servirà per elaborar el primer projecte de l'any!

Primer de tot, els diem que pensin bones idees i fem una pluja d'idees:



A continuació, fem una primera votació senzilla per veure les primeres preferències i descartar alguns noms:


Seguidament, fem una votació posant una peça de lego, que ens permetrà quedar-nos amb els 3 finalistes:


Finalment, vam posar 3 bosses (una per cada finalista) i cada nen/a col·locava la seva peça de lego dins de la bossa que li agrada més; per tal de fer el vot més secret:



La democràcia dels petits de la meva classe va fer que els cangurs i les motos quedessin empatats; per tant, vam haver de trobar una solució. I perquè no ajuntar els 2 noms?

I aquí ho teniu, aquest any ens diem: ELS CANGURS MOTORISTES!!!


Així que ja tenim 2 projectes per aprendre un munt de coses aquest trimestre: primer aprendrem coses sobre cangurs i després farem el projecte de les motos!

2 comentaris:

  1. Una proposta molt enriquidora i d'autèntica democràcia. Genial el resultat "Els cangurs motoristes" segur que tots els teus petits deuen estar super contents amb el resultat de la votació. Que vagin molt bé els projectes, ja ens aniràs explicant les vostres descobertes.
    Tonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. gràcies anna, no s'havia actualitzat bé la pàgina, ara ja està completa! a veure quantes coses aprenem dels cangurs!

      Elimina