dilluns, 31 d’agost del 2015

Bon inici de curs 2015-16!!!

Fa poquets dies que he tornat a Barcelona per poder-me situar amb calma i començar a mirar coses pel nou curs que comença.
Una de les coses que m'agrada molt fer és revisar les publicacions dels vostres blocs que heu anat fent durant l'estiu, per tal d'anar agafant noves idees. També m'encanta submergir-me en el Pinterest i anar guardant totes aquelles activitats que tinc ganes de provar ben aviat!

En un dels blocs que m'agrada molt, Un polsim de sal, hi he descobert Melina Furman, biòloga, investigadora i experta pedagoga en didàctica de les ciències. Té 2 vídeos al TED que vull compartir amb vosaltres perquè m'han semblat una meravella, i em van de perles perquè a l'escola estem reflexionant sobre quin tipus de ciències volem ensenyar i com ens poden ajudar els Projectes Interdisciplinaris a afavorir la curiositat i el raonament en els nostres alumnes. 

Preguntas para pensar:Enseñar a tener ideas maravillosas:Ha fet diverses publicacions, llibres i articles, però de moment no els trobo a cap botiga de Barcelona, haurem de seguir buscant on-line!

En l'últim vídeo em va cridar l'atenció una idea que no és nova en educació, però que em sembla que està molt ben expressada i que l'agafo d'eslògan per encarar aquest nou curs amb ganes de seguir compartint il·lusions:
"Quan deixem que els nens/es experimentin, sempre, sempre hi ha algun nen/a que 
se li acudeix alguna idea meravellosa".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada