divendres, 28 de setembre del 2012

Solo es el principio


La setmana passada vaig anar a veure als Cine Verdi la pel·lícula SOLO ES EL PRINCIPIO, una pel·lícula sobre una Mestra d'Educació Infantil que parla de temes de Filosofia amb els seus nens i nenes.

La mestra fa seure els seus alumnes en rotllana i encén una espelma per parlar cada dia d'un tema diferent: la mort, l'amor, la llibertat... A mesura que els nens/es se senten còmodes amb aquesta activitat, van aprenent a expressar-se, a escoltar-se i a respectar-se. La mestra només fa preguntes i enllaça els comentaris dels nens/es,  no jutja ni dóna la seva opinió en cap moment. Ells saben que poden expressar-se lliurement.

Us recomano moltíssim que aneu a veure la pel·lícula, a mi em va fer pensar molt... i em va donar energia per continuar duent a terme un projecte pedagògic que desenvolupi el sentit crític a les aules d'Infantil.

Tant em va agradar la pel·lícula que m'he atrevit a començar el meu propi Blog, després de molt de temps de pensar-m'ho!

Espero que us agradin els recursos i les reflexions que aniré compartint... perquè a l'escola sovint del que es tracta és de COMPARTIR IL·LUSIONS.  

2 comentaris:

  1. Hola Ana! T'acabo de descobrir i et dono l'enhorabona per aquest blog que acabes d'iniciar. Segur que serà molt interessant seguir-te i podrem compartir amb tu moltes idees i recursos.
    Una abraçada des d'unpolsimdesal!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies lluna, el teu blog també és molt xulo! a veure si amb el temps puc aportar alguns recursos per ajudar a qui ho necessiti! jo he visitat molts cops els vostres blogs i m'heu ajudat molt, així que espero ser-vos útil també!

      Elimina