dimarts, 1 d’octubre del 2013

Aprendiendo matemáticas

Ja us vaig comentar que m'havia apuntat a un curs de matemàtiques d'una web que us recomano molt: Aprendiendo matemáticas: 



En aquesta web s'ofereixen un munt de recursos per treballar les matemàtiques lúdicament i manipulativament, des d'Infantil fins a Batxillerat. També hi ha una botiga online per comprar materials per la classe que està molt bé i activitats per imprimir que ja estan totalment confeccionades.
Dins d'aquesta web s'ofereixen cursos online, i jo estic fent el mòdul 1, corresponent a les matemàtiques d'Infantil.
La persona que porta aquesta magnífica web i els seus cursos és la Malena Martín, que es presenta així:

Soy Malena Martín.
A menudo resulta tranquilizador para los que me leen saber que soy licenciada en Matemáticas y profesora de secundaria, aunque mi presentación preferida sería que soy aprendiz de todo lo que me interesa y en especial de la educación y madre de dos hijos que me van cambiando la vida y me van orientando día a día.

Us recomano molt que feu un passeig per la web i encara us recomano més que us apunteu als seus cursos, són molt pràctics i ofereixen un munt de recursos per portar a l'aula, amb la seva fonamentació teòrica. Duren un mes i cada dia la Malena presenta un contingut (per exemple: Ordenacions) amb material per treballar-ho i vídeos explicatius de com presentar el material als nens i nenes!

Bé, ara ja hem acabat tot l'apartat de lògica i tinc moltes ganes d'elaborar el material i posar-lo en pràctica a la classe. De moment només he tingut temps de fer aquest material que us presento avui. Com que som la classe dels dracs, he fet un material lògic estructurat, per poder fer classificacions (tipus el que fem amb els blocs lògics però amb la temàtica dels Dracs). Us el deixo aquí per si algú l'interessa i dir-vos que amb el Paint és molt fàcil de fer amb qualsevol dels projectes que desenvolupeu a la vostra classe:



Logica dracs from Ana Ibarz

En aquest material trobem 36 figures, dividides en els següents atributs:
- Color: groc, verd, blau, vermell, taronja i lila
- Mida: gran, petit i mitjà
- Estampat: panxa llisa i panxa a ratlles

Encara no l'he ensenyat a la classe però el que faré és retallar-lo i plastificar-lo. El presentaré a la rotllana i l'observarem tot junts descobrint les diferències (ja que no n'hi ha cap igual!). Després els deixaré jugar una estona lliurement, observant les relacions que estableixen entre les peces.
Per últim, els proposaré que classifiquin les peces; primer ho podem fer pel color, després per la mida i per últim per l'estampat.

Quan ja dominem el material introduirem activitats més complexes amb etiquetes, però això us ho explico en la pròxima entrada!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada