dimarts, 29 de gener del 2013

Carnestoltes

La setmana que ve celebrem a totes les escoles la festa de Carnestoltes! Aquesta festa ens permet gaudir amb els nens i nenes d'uns dies de gresca molt divertits!
Què podem fer durant la setmana? A moltes escoles el pròxim dilluns arribarà el Rei Carnestoltes (pot ser un ninot, un titella, algú disfressat, un gegant...) i ens manarà com hem d'anar vestits durant tota la setmana! Algunes idees divertides són: pintar-se la cara, posar-se algun barret al cap, dur una sabata diferent a cada peu o un mitjó de cada color, venir vestits amb el pijama, dur la roba al revés, dur alguna peça de roba del pare o la mare, anar vestit igual que algú de la classe, vestir-nos del mateix color de cap a peus...

El divendres celebrem la Rua de Carnaval, on sortim al carrer disfressats per tal que les famílies puguin gaudir de la festa amb nosaltres. En aquest Rua els grans toquen instruments de percussió i tots ballem al ritme de la Batucada! A la meva escola els petits es disfressen amb una disfressa feta del cole i els grans la porten de casa, i pot ser feta a mà o comprada.

A la majoria de nens i nenes aquesta setmana els hi agrada molt, però als més petits de l'escola (P-3 i P-4) pot ser que els atabali i els angoixi una mica, sobretot el dia de la Rua. Per tal que ells ho visquin d'una forma agradable i com una festa positiva, convé que durant aquestes dues setmanes en parlem a la rotllana de la classe i fem diverses activitats per anar-los explicant en què consisteix el Carnaval. Algunes idees d'aquestes activitats són:

* Parlar de les disfresses que tenen a casa, de si els agrada disfressar-se, amb quin personatge els agradaria convertir-se... Ho podem dibuixar i parlar a la rotllana.

* Escollir entre tots els nens i nenes de la classe de què ens disfressarem aquest any. Elaborar amb ells la disfressa, provar-nos la disfressa abans del dia de la Rua, fer-nos fotos...

* Jugar al Racó de les disfresses, convertint-nos en diferents personatges.

* Explicar contes sobre la festa, on apareguin nens i nenes que es disfracen i s'ho passen bé:





* Cantar les cançons de Carnestoltes, acompanyades d'algun instrument:
 




* Veure vídeos sobre la Batucada i les Rues:



* Jugar a jocs d'ordinador que ens proposa l'Edu365:

 


 






Si voleu més idees, no deixeu de visitar el meu Pinterest

I vosaltres, com organitzeu i prepareu el Carnestoltes a les vostres escoles?

5 comentaris:

  1. Quina pila de recursos! Ens aniran molt bé.
    Si passes pel meu bloc i trobaràs un regalet.
    Petons!

    ResponElimina
  2. Alça quina entrada més complerta !!!!!
    Genial !!!!
    Petonets guapa !!!

    ResponElimina
  3. Hola Ana!
    Moltíssimes gràcies per les teves paraules de suport plenes tendresa i afecte.
    Una abraçada
    Anna

    ResponElimina
  4. Hola!
    Disculpa que te moleste. Mi nombre es Yainire Elorza y soy redactora de www.losmaspequenosyseguridadvial.com y www.ninosyseguridadvial.com , dos webs de educación vial para niños de 3 a 5 años y de 6 a 11 años respectivamente, promovidas por el Instituto de Seguridad Vial de Fundación MAPFRE.

    Te escribo porque me gustaría presentarte a JotaJota un niño de 5 años que está como loco por aprender seguridad vial. Este personaje de Disney junto a su Papa enseñan a los más peques, a través de distintos episodios el funcionamiento de las sirenas, cuándo hay que cruzar o cómo se monta en bici... Todo esto se puede ver en www.losmaspequenosyseguridadvial.com , al igual que se pueden descargar material sobre seguridad vial para colorear y jugar con JotaJota a distintos juegos en el ordenador. Además en la web www.ninosyseguridadvial.com pueden encontrar juegos y publicaciones para niños de entre 6 y 11 años.
    Además te recomiendo nuestro Facebook de profesores www.facebook.com/profesoresyseguridadvial y al twitter @profesysegvial

    Te animo a ti y a tus seguidores a que visitéis la web, esperando que os guste y que sea un buen instrumento para introducir de una forma lúdica a los más pequeños en la seguridad
    vial. Todos los contenidos se crean teniendo en cuenta las competencias y conceptos a desarrollar en cada etapa educativa o edad teniendo en cuenta los currículos escolares.
    Si necesitas ampliar la información info@losmaspequenosyseguridadvial.com

    ResponElimina
  5. Hola Anna! Si et passes pel meu bloc trobaràs un regalet. Espero que t'agradi.
    Una abraçada.

    ResponElimina